Startar kampanj mot mobbning efter ”Paradise Hotel”

Kian Avar, 20, mobbades under hela sin uppväxt och fick tidigt lära sig vilka konsekvenser mobbning och andra kränkningar kan medföra för ungdomars självförtroende och självkänsla. Efter hans medverkan i dokusåpan Paradis Hotel fick Kian, tillsammans med många av de andra deltagarna, ta emot en stor del näthat vilket nu har lett till att Kian, tillsammans med Paradise Hotel-vinnaren Eric Hagberg, startar antimobbningskampanjen ”Sprid Bara Kärlek”.

Idén om kampanjen har funnits med Kian under en längre tid och redan i september 2014 berättade han att han ville starta en kampanj mot mobbning för att sprida kärlek och få människor att må bra. När Paradise Hotel sen tog slut gjorde han verklighet av sin idé tillsammans med vännen Eric Hagberg.

Klimatet för tv-personligheter har hårdnat ordentligt på senaste tiden med allt näthat på sociala medier och i kommentarsfält och under den senaste säsongen av Paradise Hotel fick deltagarna stå ut med allt från direkta dödshot till grova personliga kränkningar, något som bidrog till att de båda deltagarna kände att kampanjen verkligen behövdes.

Det visade sig dock vara svårare än de trott att få kampanjen att rulla. Efter Paradise Hotel var det få organisationer som ville samarbeta med dem på grund av risken att kopplas samman med eller synas i programmet. Bland annat hade Kian planer på att åka runt i skolor och prata om kampanjen och sina egna erfarenheter, något som inte gick att genomföra till en början men som kanske kan ske i framtiden.

-Men då startade vi själva. Jag hoppas att vi kan sprida leenden, hjälpa organisationer och göra världen till en bättre plats. Man måste ha ambitioner. Säger Kian Avar.

Efter en trög start har det så nu börjat att rulla på lite bättre och de båda initiativtagarna verkar vara vid gott mod. I kampanjen ska de bland annat sälja tröjor, armband och andra saker och på så sätt samla in pengar som ska skänkas till antimobbnings- och välgörenhetsorganisationer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s